Večkrat nagrajeni Realisti tokrat v Šentjerneju

ponedeljek, 28. oktober, ob 19.30

Prva predstava letošnjega gledališkega abonmaja bo velika nagrajenka 28. Dnevov komedije v Celju (2019). S svojimi songi in pod režijskim vodstvom Tijane Zinajić ter tekstom avtorja Jureta Karasa so na festivalu komedije pobrali nagrade za žlahtno komedijo po izboru občinstva, žlahtno komedijo po izboru strokovne žirije in žlahtno režiserko.

Foto: Peter Uhan / SNG Nova Gorica

A nagrade na omenjenem festivalu komedije niso edine s katerimi se ponašajo Realisti. Na 43. Dnevih satire Fadila Hadžića v Zagrebu jim je bila letos podeljena še Velika nagrada Večernega lista za najboljšo predstavo v celoti, prav tako pa so prejeli še nagrado Zlati lev za najboljšo predstavo po izboru občinstva na 19. mednarodnem festivalu komornega gledališča Zlati lev v Umagu lani.

Svet je šel po gobe, mi pa v najbližji nakupovalni center. Resničnostni šovi so naenkrat bolj resnični od novic. Tretji svet mučita ekologija in ekonomija, nas pa, koliko zdrži baterija. Treniramo pohlevnost. Hodimo v službe, ki jih ni. Samo še smrt in krediti so za nedoločen čas. Kam naj se normalen človek zateče drugam kot v teater? Odgovorni pravijo, da je kostumov, vicev in pijače še za eno rundo. Nasmejmo se, preden bo prepozno.

odlomek iz opisa predstave za gledališki list (SNG Nova Gorica, 2018)
Foto: Peter Uhan / SNG Nova Gorica

Vabljeni na predstavo, ki vas bo nasmejala do solz.

ZA GLEDALIŠKI ABONMA IN IZVEN / Vstopnice so že v prodaji ?