Potovanje v likovni svet 5

petek, 5. oktober 2018, ob 16.15 / obvezna prijava

V mesecu oktobru bomo začeli z novimi ustvarjalnimi vsebinami za otroke. Pred vami je povabilo v POTOVANJE V LIKOVNI SVET 5 za otroke, program RISANJE. Tu bodo otroci imeli priložnost spoznavati različne »trike«, kako narisati določene zahtevnejše vrste motiva. Preizkusili se bodo v risanju s svinčnikom, tušem, akvarelom, pastelom, ogljem. Ob delu bodo razvijali risarsko ustvarjalno misel, občutek za barvne kombinacije ter razmerja v sliki.

Ustvarjali bomo 12 zaporednih PETKOV, prvič se bomo srečali 5. oktobra 2018, v KC Primoža Trubarja, v prostorih Knjižnice. Predvidoma se bo sklop delavnic zaključil v januarju 2019. O morebitnih nadomeščanjih vas bomo sproti obvestili.

Urnik: PETKI, 16.1517.30

MOTIVI RISANJA: krajina, petelin, metulj, kale, drevo, …

Mentorica: Vesna Di Domenico je leta 2000 diplomirala na Pedagoški fakulteti v Ljubljani, smer likovna pedagogika, iz likovnega področja slikarstva in teme Kolaž – dekolaž. Leta 2003 je dokončala magistrski študij umetniške smeri na temo Od narave do ustvarjanja na Naravoslovno-tehniški fakulteti v Ljubljani na Oddelku za tekstilstvo. Je profesorica likovne vzgoje, ustvarja pa tudi kot samostojna umetnica, grafična oblikovalka in ilustratorka.

Šolnina znaša 50 EUR (cena vključuje vse potrebne materiale in predpisani davek, možnost plačila v dveh obrokih).

Otroci, vabljeni v likovni atelje JSKD.

Organizator: JSKD Novo mesto
FB dogodek: https://www.facebook.com/events/2659794054246118