NEPOSREDNA OPAZOVANJA

Ugledni hrvaški likovni umetnik, slikar Mladen Žunjić, se od 10. novembra 2023 predstavlja s samostojno razstavo v prostorih Kulturnega centra Primoža Trubarja. Razstava nosi naslov NEPOSREDNA OPAZOVANJA.

Za to priložnost je slikar izbral 40 olj in akrilov večjih formatov 100 x 120 cm, ki so nastala v zadnjih letih. Gre za izbor iz serije ciklov, pri katerih je Žunjić delal s posebnim navdihom.

Za to zanimivo razstavo je Žunjić izbral zanj značilne slike, izrazite abstraktne motive, prepletene z močnimi energijskimi gibi, izvedene z ostrimi barvami in energičnimi potezami. Čarobnost nefiguralnih oblik, ki oblikujejo svet nove narave v bogatem opusu Mladena Žunjića, od lis in kapljic, do ploskev in ovalov, od hitečih smeri do nekih čisto figurativnih sklopov, ustvarja trajno napetost, tako očitno, da je skoraj otipljiva v vsaki sliki. Žunjić ustvarja prizore razburkanega sveta, sveta v spreminjanju, resnično neresničnega videza, sveta, ki se nenehno spreminja.

Mladen Žunjić, sodobni hrvaški vizualni umetnik, predani slikar, je avtor bogatega, zelo kompleksnega opusa, niza abstraktnih ciklov, ki se harmonično vklapljajo v celoto dela in pritegnejo veliko pozornosti.

Razstava bo na ogled do 12. decembra 2023.