Nalaganje Dogodki

« Vsi Dogodki

  • Ta dogodek je že minil.

Koncert Novomeškega simfoničnega orekstra

19. januarja / 19:00

Novomeški simfoniki so tudi v tej sezoni željni ustvarjanja in novih izzivov, zato bo tokratni koncert še posebno bogat!
Začeli bodo s hudomušno Poskočnico komedijantov iz opere Prodana nevesta skladatelja Bedřicha Smetane. V nadaljevanju bo kot solistka s Concertinom za flavto op. 107 francoske skladateljice Ce. Chaminade nastopila obetavna flavtistka Maja Špilar. Sledijo tri odlične novomeške sopranistke mlajše generacije: Kristina Koračin, Eva Gorenc in Zoja Maksl. Predstavile se bodo s prepoznavnimi arijami iz zakladnice opernega sveta. V nadaljevanju bo simfonični orkester izvedel skladbo Roka Goloba Časovni stroj, ki jo je skladatelj napisal prav za ta orkester. Koncert bodo zaključili s skladbo El Sueños de Sal španskega skladatelja Oscarja Navarra. Skladba nosi lepo sporočilo, saj govori o človeški odločnosti in moči posameznika, ko se zdi, da je vse izgubljeno.
Novomeškim simfonikom se bo pridružil mladinski pevski zbor Glasbene šole Marjana Kozine, katerega zborovodja je Petra Slak
Dirigent Novomeškega simfoničnega orkestra je Miro Saje, večer bo povezovala Neža Cerinšek.
Vljudno vabljeni!

Vstopnice: 8 €, osnovnošolci brezplačno

Podrobnosti

Datum:
19. januarja
Ura:
19:00
Dogodek kategorije:
, ,
Dogodek Oznake:
, ,