Avtorski projekt Barbare Vidovič: VILINSKA PRAVLJICA

PONEDELJEK, 10. december 2018, ob 17.00

Talija gledališče
Lutkovna predstava
Scenografija: Talija – ustvarjalni laboratorij
Glasba in igra: Barbara Vidovič, Alja Kapun

Ljubezenska zgodba za najmlajše 
Vilinček Silvester praznuje svoj 14. rojstni dan. Veliko, veliko slavje je to, kajti štirinajst let ni mačji kašelj – to je tisto leto, ko vilinci prvič preizkusijo svoje skrite magične talente. Tako ob velikem številu daril in sladkarij in seveda slastne ledene torte, dobi tudi pismo vilinske kraljice, s kraljevskim pečatom in nalogo: zasnežiti mora vasico Dobrinjo. Če mu uspe brez pomoči, dobi kraljičino priznanje. Vendar mu pot prekriža vilinka Sofija, ki je od kraljice prejela isto nalogo. Komu bo uspelo zasnežiti Dobrinjo?

Prične se srdito rivalstvo med Silvestrom in Sofijo. Nagajata si na vse mogoče načine in poskušata pregnati drug drugega. Obmetavata se s snežnimi kepami, se spotikata in mečeta z oblakov, … Njun boj se nadaljuje, vse dokler se Sofija ne poškoduje. Silvester jo reši in tako med njima preskoči iskrica. Svetla luna obsije vasico Dobrinjo in takrat se spomnita: SNEG!

Silvester in Sofija se objameta in poletita visoko v nebo. Na vasico tako začne padati tisoče drobnih snežink.

Res, da jima to leto ni uspelo dobiti kraljičinega priznanja in ju bodo odrasli še vso leto imeli za otroka.  To tudi pomeni, da še ne bosta smela čarati (vsaj ne tako, da bi ju kdo videl) Sofija in Silvester sta vseeno najsrečnejša vilinca na planetu, saj sta dobila najboljše darilo: spoznala sta drug drugega.

Primerno: 3+
Trajanje: 35 min

? Cena vstopnice: 4 €