Kulturni Center Primoža Trubarja

www.kc-sentjernej.si

                                          STRAŠNI STARŠI

Foto: Peter Giodani

Mestno gledališče ljubljansko

ABSURDNA KOMEDIJA

Jean Cocteau

Režija: Alen Jelen

Igrajo: Judita Zidar, Karin Komljanec, Ajda Smrekar, Boris Kerč, Jernej Gašperin

Zakonca Yvonne in Georges živita s svojim odraslim sinom Michelom in Yvonnino sestro Léonie. Toda stvari v tej družini niso tako urejene, kot so videti na prvi pogled. Njihova življenja so med sabo precej prepletena: Léonie in Georges sta bila nekoč par, Yvonne je do sina zaščitniška, Georges pa skrivaj ljubimka z mlado Madeleine. Situacija se dodatno zaplete, ko se Michel v Madeleine zaljubi ter želi svoje dekle predstaviti ostalim članom družine. Kaj se bo zgodilo? Kako jo bodo sprejeli ter ali bo Georges zasačen z ljubimko?

 

/19. oktober 2018/

 

                                           PREKLETI KADILCI

Foto: Peter Uhan

SNG Drama Ljubljana

GLEDALIŠKI KONCERT - Avtorji priredbe so ustvarjalci uprizoritve; idejna zasnova Tin Grabnar in Brina Klampfer

Svetlana Makarovič

Režija: Tin Grabnar

Igrajo: Nina Valič, Pia Zemljič, Janez Škof, Aljaž Jovanović

Na humoren, oster in iskren način, kot zna v svojih delih zadeti le Svetlana Makarovič, se gledalec sprehodi skozi zgodovino kadilskega sveta in se nehote spusti v refleksijo ene in druge strani. Zakaj smo nestrpni do kadilcev? Zakaj nestrpnosti v kakršni koli obliki sploh dovolimo bivati v našem družbenem prostoru? Ali bomo dovolili, da taka negativna občutja preplavijo našo družbo? Uprizoritev, ki ne pusti hladnega prav nobenega gledalca. Glasba prehaja v gledališke prizore in obratno.

 

/november 2018/

 

 

 

                                                            TRAČ

Foto: Peter Giodani

Mestno gledališče ljubljansko in Gledališče Koper

MJUZIKEL – KOMEDIJA

Gašper Tič, Davor Herceg

Režija: Jaka Ivanc in Gašper Tič

Igrajo: Tanja Ribič, Gregor Čušin k.g., Iva Krajnc Bagola, Tina Potočnik Vrhovnik/Lena Hribar, Mojca Funkl, Milan Štefe, Jaka Lah, Rok Matek k.g., Filip Samobor, Matic Lukšič, Gaber K. Trseglav/Tomo Tomšič k.g., Rok Kravanja, Uroš Smolej ter glasbeniki in plesalci.

Mnogo hrupa za nič je ena najslavnejših Shakespearovih komedij. V bolj sodobno in muzikalno opravo so jo odeli na odru MGLja. Čedni mladi vojaki in lepa dekleta, dve prepleteni ljubezenski zgodbi, ščepec zlohotnega obrekovanja, nekaj spretnih spletk in za nameček še ples v maskah ob živi godbi – vse to preko smeha vodi srečnemu koncu naproti.

/ ogled decembra v Ljubljani /

 

 

                                            I love  NJOFRA

Foto: Marko Pigac

Mestno gledališče Ptuj

KOMEDIJA

Milan Grgić

Režija: Samo M. Strelec

Igrata: Gojmir Lešnjak - Gojc, Vlado Novak

80. leta prejšnjega stoletja. V socialističnem bloku živita mož in žena. In njuna hči. On naturaliziran Mariborčan, in Ona Ljubljančanka z meščanskim, intelektualnim pedigrejem. Hči zbeži od doma – ker se gre poročit! Ne da bi vprašala ata, če dovoli! Nezaslišano! Mama za to seveda ve, a se dela, kakor da ne ve nič. Ko ata ugotovi še to, da žena ščiti hčerko, znori! Dvigne »auf« Ljudsko milico in se odloči, da bo šel do konca: Tale Njofra že ne bo njegov zet! Preprečil bo poroko, ugrabil bo hčer nazaj... Zapleteno? Počakajte, da vidite razplet!

 

/23. januar 2019 /

 

                               ŽALUJOČA DRUŽINA

Foto: Jaka Babnik

SLG Celje in PG Kranj

KOMEDIJA

Branislav Nušić

Režija: Igor Vuk Torbica

Igrajo: Peter Musevski, Borut Veselko, Aljoša Ternovšek, Blaž Setnikar, Darja Reichman, Aljoša Koltak, Andrej Murenc/David Čeh, Lučka Počkaj, Barbara Ribnikar k.g., Barbara Medvešček, Liza Marija Grašič k.g.

Ob smrti premožnega starejšega sorodnika se kar naenkrat pojavi polno »dedičev«, ki so eni bolj, drugi manj, tretji pa sploh ne upravičeni do nasledstva. Testament bo odvetnik prebral v nekaj dneh in vsi potencialni dediči čakajo kar pokojnikovi hiši. Zdaj se pokažejo pravi obrazi, pohlep, dvoličnost in lakomnost članov te »užaloščene« družine. Tipičen prikaz družbe in družine kjer smo prepogosto priča bitkam za dediščino – pestro in zabavno, zagotavljamo!

Nagrada:

  • Žlahtni režiser 2017 - Igor Vuk Torbica

/februar 2019/

 

                                               BERAŠKA OPERA

Foto: Sebastian Cavazza

SNG Nova Gorica

GLASBENA KOMEDIJA

Po motivih: J. Gay, G. W. Pabst, B. Brecht in V. Havel

Režija: Vito Taufer

Igrajo:Kristijan Guček, Radoš Bolčina, Ana Facchini, Urška Taufer, Gojmir Lešnjak – Gojc k.g., Patrizia Jurinčič Finžgar, Arna Hadžialjević, Medea Novak, Maša Grošelj k.g./ Andrijana Boškoska Batič k. g., Matija Rupel, Jure Kopušar, Žiga Udir, Žiga Saksida k.g., Andrej Zalesjak / Gregor Prah k.g., Iztok Mlakar, David Trebižan, David Šuligoj, Roman Kobal

Advokat Peachum je ogorčen, saj se njegova hči poroči s šarmantnim šefom mafijske tolpe. Oče želi maščevanja, zato prisili šefa policije, da sproži lov na novopečenega zeta. Prevare, podkupnine, laži in prazne obljube… Izris angleške družbe v 18. stoletju / glasbena komedija z izvirnimi songi, ki jih je napisal Iztok Mlakar, uglasbil pa A. Pešut.

/marec 2019/

September 2018
N P T S Č P S
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30

JP EDŠ NOVI LOGO

 

 Emana Logo

 

kudus logo hor1

Blagajna je odprta vsak delavnik
od 11.00 do 13.00 ter uro pred dogodkom. 
Vstopnice lahko rezervirate v tem času tudi na tel.: 07/39-31-371
in izven tega časa na
blagajna@kc-sentjernej.si