Kulturni Center Primoža Trubarja

www.kc-sentjernej.si

GLEDALIŠKI ABONMA 2016 - 2017

 

Marius von Mayenburg                               črna komedija

KOS PLASTIKE

režija: Primož Ekart

Mestno gledališče ljubljansko

igrajo: Iva Krajnc, Gregor Gruden / Rok Prašnikar AGRFT , Gašper Tič, Tina Potočnik Vrhovnik

Ulrike in Michael veljata za čudovit zakonski par, a od domnevne preobilice dela sta popolnoma izčrpana. Njun sin je medtem sam doma. Čas je, da najamejo hišno pomočnico. Pojavi se Jessica, lepa je in zelo tiha. Čistila bo, prala, kuhala in skrbela za otroka. Torej, Jessica je živo nasprotje svojih novih delodajalcev. Za nekakšen red je torej poskrbljeno in občutek imamo, da se bo v razkošno stanovanje naselila harmonija. A ni tako. Jessicina »drugačnost« sproži vrsto nenavadnih reakcij, izpovedi, obračunov, spoznanj…

  

/19. OKTOBER 2016/

 

kos plastike

CJ Johnson                                        komedija

CUCKI

Matjaž Latin

Mestno gledališče Ptuj

 Igrajo: Gojmir Lešnjak Gojc, Klemen Slakonja, Nenad Nešo Tokalić


Ste se morda kdaj vprašali, o čem razmišlja vaš pes? Ste morda kdaj svoje življenje primerjali s pasjim? Pasje življenje je prav tako bogato kot naše. Psi prav tako razglabljajo o ljubezni, spolnosti, prijateljstvu, maščevanju, nasilju… V predstavi se pojavljajo slikoviti pasji liki, ki skozi monologe predstavljajo publiki svoje življenjske zgodbe. Tako srečamo različne pasme psov od rotvajlerja, ki ima težave s sosedi do kraškega ovčarja, ki se v glavnem ukvarja z živinorejo. Pasji dnevnik je edinstvena mešanica humorja, tragedije, ostrine, nežnosti in romantike.


/7. NOVEMBER 2016/


cucki

____________________________________________________________________________________________

William Shakespeare                           komedija

SEN KRESNE NOČI

Mestno gledališče ljubljansko

režija: Jernej Lorenci

prevod: Oton Župančič

igrajo:  /premiera novembra na velikem odru/

OGLED PREDSTAVE DECEMBRA V LJUBLJANI

Zgodba komedije se odvije na več čvrsto prepletenih ravneh, ki se staknejo v gozdu blizu Aten. Tu se znajde skupina rokodelcev, sem se zatečeta zaljubljenca Hermija in Lizander, ki bežita od doma, njuni zasledovalci in zasledovalci zasledovalcev  in nenazadnje so v gozdu doma vile in palčki.
Prav pravljična bitja na kresno noč v gozdu povzročijo nemalo zmede, ljubezenski napoj pa pravo zmešnjavo. Titanija se vname za obrtnika v oslovskem kostumu, Lizander se zaljubi v Heleno… Ob koncu igre se znova vzpostavi red, vročična čustva se poležejo, ljubezen pa se vzpostavi kot vrednota.

 

/DECEMBER 2016/

 

sen kresne noči

 

avtorski projekt B. Kobala in T. Vodopivca                          komedija

STARO ZA NOVO

igrata: Boris Kobal in Tin Vodopivc

O staranju. O mladosti. O tehnologiji. O ljubezni. Kdo se na koga šlepa? Kdaj lahko rečemo, da smo stari in do kdaj smo mladi? Na kom zares stoji svet? Lahko stari in mladi sploh živijo v sožitju?

Komedija Staro za novo se na sproščen in duhovit način loteva večne tematike sinergije mladih in starih, (ne)sprejemanja moderne tehnologije in (ne)soočanja s hitrim tempom življenja – pa tudi aktualne teme zapuščine ene generacije drugi.

 

/JANUAR 2017/

staro za novo

Iztok Mlakar                      komedija

PAŠJON

Gledališče Koper in SNG Nova Gorica

režija: Vito Taufer

igrajo: Iztok Mlakar, Žiga Udir, Radoš Bolčina, Igor Štamulak, Gorazd Žilavec, Rok Matek, Tjaša Hrovat, Matija Rupel / Nejc Cijan Garlatti,  instrumentalni trio: David Trebižan, David Šuligoj, Roman Kobal

Pašjon je napisan z vsem spoštovanjem do svetopisemskega izročila, saj Iztok Mlakar pri pisanju za oder enako kot v svojih songih razpostavlja človeške vrline in »vrline« rahločutno, z ostrim švrkanjem, a vselej tudi s srčnim razumevanjem. Ključno ob ugledališčenju Jezusovega življenja je navsezadnje prav vprašanje, kako bi Odrešenika in njegove vrednote danes sprejeli, koga bi Njegova ljubezen prevzela, navdihnila z upanjem, očarala ... koga prestrašila in ogrozila? Prepleteno s songi v pristnem primorskem narečju.

Nagrade:

  • Iztok Mlakar – Žlahtni komedijant na 25. festivalu Dnevi komedije v Celju, 2016

 

/FEBRUAR 2017/

pašjon

Erik Gedeon                                      songdrama

VEČNO MLADI

SNG Drama Maribor

režija: SandY Lopičič

igrajo:  Irena Varga, Mateja Pucko, Mirjana Šajinović, Matevž Biber, Jurij Drevenšek in Kristijan Ostanek, Sandy Lopičić

Tukaj je nekoč stalo gledališče, ki ga danes ni več.  Zdaj je tu dom za ostarele.

Po bivšem odru zdaj »vodi vaje« medicinska sestra. A ko sestra obrne hrbet, postarani ansambel oživi. Po žilah upokojenih igralcev energično, strastno in glasno požene mladostno podivjani adrenalin. Rock'n'roll tretjega življenjskega obdobja (ali druge pubertete) igralcev je vse prej kot dolgočasen. Hrupno podivjani, presenetljivo gibčni in glasovno ubrani bivši člani gledališkega ansambla se prepustijo nostalgičnim glasbenim hitom in pod njihovimi nogami oder ponovno katarzično zavibrira…

Nagrade:

  • Žlahtna komedija po izboru strokovne žirije, 2016
  • Žlahtna komedija po izboru občinstva, 2016
  • Mateja Pucko - Žlahtna komedijantka, 2016
  • Sandy Lopičič - žlahtni režiser, 2016
  • /MAREC 2017/
  • večno mladi
Avgust 2017
N P T S Č P S
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

eds znak veji

 

 Emana Logo

 

kudus logo hor1

Blagajna je odprta vsak delavnik
od 11.00 do 13.00 ter uro pred dogodkom. 
Vstopnice lahko rezervirate v tem času tudi na tel.: 07/39-31-371.