Kulturni Center Primoža Trubarja

www.kc-sentjernej.si

OTROŠKI ABONMA 2016 / 2017

 

Pujsa Pepa se predstavi

Glasbena dežela, Maribor

Pujsa Pepa je ljubka pujsa, ki živi z mlajšim bratcem Jurijem, mamo pujso in očijem pujsom. Pogosto jih obiščeta tudi babi in dedi. Pujsa Pepa se rada igra, se preoblači in skače po blatnih lužah, oba z bratcem pa obožujeta dinozavre, ki jim Jure pravi: »zavej«.

Pujsa Pepa ve, da je zdravo vsak dan telovaditi, zato na zdravo telovadbo povabi še svoje prijatelje. Pepa nadaljuje s poučevanjem kakšna je zdrava prehrana, kako se šteje do 10,… in kateri so dnevi v tednu ter kako si sledijo.

Ker pa Pepa obožuje glasbo, bo vse otroke povabila, da skupaj zapojejo še kakšno otroško pesem.

2+

35 min

/oktober 2016/

pujsa pepa

 

Metuljček Cekinček

Festival Velenje


Ali poznate Metuljčka Cekinčka? Ja, to je tisti nagajivi mladi metuljček z našega travnika! Pojdimo skupaj z njim raziskat, kakšne žuželke še živijo v njegovi bližini. Čebelica, Pikapolonica, Deževnik – vsi po svoje pomagajo rožicam, da zrastejo v vsej svoji lepoti. In Gosenica? Ojej, ta se je zaljubila v našega Metuljčka Cekinčka. 
Metuljček Cekinček je interaktivna, zelo barvita lutkovna predstava, ki se bodo skozi igro na zabaven način seznanili  z življenjem na travniku, izvedeli bodo, kako se gosenice spremenijo v metulje, s čim se hranijo pikapolonice, ali kaj je posebnega pri deževnikih.


2+
30 minut.

/november 2016/

metuljček cekinček

FILM

/ kino predstava v decembru / izbor filma za otroke bomo naredili kasneje/ sinhronizirano v slovenščino

3+

CcA 80 min

/december 2016/

film dec

 

Rdeča kapica

KŠD Štumf

Predstava RDEČA KAPICA je zasnovana kot zgodba dveh klovnov, ki pravljice o Rdeči kapici še ne znata čisto »na pamet«. Zdaj se morata znajti; na razpolago imata staro knjigo pravljic, gledališko stojalo z oblekami, nekaj rekvizitov in seveda svojo domišljijo.

Po klovnskem uvodu se predstava presenetljivo zasuče v mjuzikl, ko se Rdeča kapica in volk srečata v gozdu in se nadaljuje kot lutkovna predstava, ko Marjan med igranjem Rdeče kapice, ki zaspi v gozdu, tudi sam zaspi na odru!

S pomočjo otrok se pravljica in predstava na odru  srečno zaključi.

3+

35 min

/januar 2017/

rdeča kapica

 

Mehurčki /Oton Župančič

Gledališče Bičikleta


Otroške pesmice Otona Župančiča poznane tako staršem kot otrokom, so se  ujele v lutkovni čebelnjak. Prav ta Zmaj, ki leti visoko, visoko in tiste Žabe, ki so čakale na dež. Tudi Zima zima bela, ki je rada pela, Stari medo je prišel po polno skledo meda  in prispelo je Pismo iz daljne dežele. Ter seveda naš in vaš Ciciban s čebelo, ki rad skoči Na koleno in  si umije roke, ko mu ptičica tako veleva.

Z rimo prežeta in z lutkami interpretirana predstava Mehurčki otrokom približa nekatere že  ponarodele pesmice Otona Župančiča. Ponese nas v svet cicibanov, ki je danes za odtenek drugačen.

3+

30 min

/februar 2017/

mehurčki

Zlata ptica

Šentjakobsko gledališče Ljubljana

Predstava Zlata ptica temelji na tematiki slovenskih ljudskih pravljic Zlata ptica in Zlato jabolko.

Skozi zgodbo treh bratov, kraljevih sinov, ki se vsak na svoj način (bolj ali manj) trudijo najti tatinsko ptico, ki vsak večer s kraljeve jablane ukrade zlato jabolko, na otrokom prijazen in razumljiv način spoznavamo in odpiramo večno aktualne teme o pohlepu in skromnosti, dobrem in zlem, materialnem in duhovnem ter o človeških vrlinah, vrednotah in slabostih nasploh.

Predstava je namenjena otrokom, tematika pa bo zanimiva tudi za nekoliko starejše "otroke" oziroma njihove starše. Bogati kostumi, pestro dogajanje na odru!

4+

45 min

/marec 2017/

 zlata ptica

PETER KLEPEC

Gledališče MalihVelikih

Peter Klepec odide s trebuhom za kruhom delat na kmetijo, kjer postane tarča močnejših in hudobnih vrstnikov, ki ga izkoriščajo. Peter se jim upre, čeprav je šibkejši. Gotovo bi jih skupil, a na njegovo srečo ga brani njegov prijatelj oven, ki se ga vsi bojijo. Vse skupaj postane še bolj napeto, ko se med Petrom in najbolj razboritim dečkom na kmetiji vname boj za srce gospodarjeve hčere.

Predstava se ukvarja s temo izživljanja močnejšega nad šibkejšim, kar je žal prisotno tudi danes, tudi med otroki. Na koncu je dobrota nagrajena in škodoželjnost kaznovana. Predstava pa govori tudi o čudežni moči ljubezni.

40 min

3+

/april 2017/

 Peter klepec

 

 

Avgust 2017
N P T S Č P S
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

eds znak veji

 

 Emana Logo

 

kudus logo hor1

Blagajna je odprta vsak delavnik
od 11.00 do 13.00 ter uro pred dogodkom. 
Vstopnice lahko rezervirate v tem času tudi na tel.: 07/39-31-371.